divendres, 21 de gener del 2011

Cristina Fallarás guanya el V Premi L´H Confidencial


MIS NIÑAS MUERTAS DE CRISTINA FALLARÁS, PREMI L’H CONFIDENCIAL 2011


El Premi es lliurarà el 26 de març en un acte públic a la Bòbila


Amb Mis niñas muertas, protagonitzada per Victoria González, una detectiva embarassada de 26 setmanes amb despatx al Raval barceloní, la periodista i escriptora Cristina Fallarás ha guanyat el Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial 2011. El Premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, celebra aquest any la seva cinquena edició.

La novel•la narra la investigació de la desaparició de dues germanes de tres i cinc anys, que es converteix en un recorregut pels baixos fons de la Barcelona més canalla, on la pedofília, el tràfic de drogues i la pornografia infantil són moneda corrent. L’autora aprofundeix, a més, en el tema de la maternitat, l’abandonament infantil i el consum d’estupefaents a l’actualitat.

El jurat el presideix el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Mario Sanz, i el formen l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, Anna Riera; el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal; i dos lectors apassionats per la novel•la negra, Ricard Tormo, del Club de Lectura de Novel•la Negra, i Paco Camarasa, propietari de la llibreria Negra y Criminal i comissari de BCNegra.

El jurat destaca el retrat dels baixos fons barcelonins on es desenvolupa l’acció, així com el llenguatge cru i realista que l’autora fa servir per narrar una esgarrifosa història en la qual es veuen involucrats la detectiva González i el seu ajudant Jesús, amb el contrapunt de l’evolució de l’embaràs.

El Premi es lliurarà en un acte públic el proper 26 de març a la Biblioteca la Bòbila, on es presentarà l’obra publicada, amb la presència de l’autora.

Cristina Fallarás (Saragossa, 1968) va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exercit com a periodista a la Cadena Ser, El Mundo, El Periódico de Catalunya, Ràdio 4, Com Ràdio, ADN i Factual. Ha col•laborat en programes televisius de les cadenes Cuatro i Antena 3. Actualment dirigeix la revista digital Sigueleyendo i treballa d’assessora en temes de comunicació en línia per al sector editorial i dels mitjans de comunicació. Dins el gènere negre, Cristina Fallarás ha publicat No acaba la noche (Planeta, 2006) i Así murió el poeta Guadalupe (Alianza, 2009), i ha participat en l’antologia de relats Barcelona Noir, per a l’editorial novaiorquesa Akashic Books, que apareixerà el proper mes de maig.

En anteriors edicions, els guardonats amb el Premi L’H Confidencial han estat el basc Ertlanz Gamboa amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez amb El baile ha terminado; l’argentí Raúl Argemí amb Retrato de familia con muerta i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola amb Ley garrote.